23 Ağustos 2013 Cuma

Kalp Çakrasını Uyandırmak

Kalp Çakrasını Uyandırmak
Kalp çakra nedir! Ne işe yarar? Bu soruların cevabını ilgili bir siteden alıntı ile cevaplamak istiyorum. Sonrasında Kalp çakrasını uyandıran Esmaları size vermek istiyorum.                   
   Kalp çakrası göğüs kemiğinin arkasında yer alır.Kalp çakramız temiz olduğunda korkusuz,güçlü ve çömert insanlar oluruz. Kendimize daha çok güveniriz,kendi hatalarımızı düzeltebilecek kabiliyetlerimize daha çok ininc duyarız. Kendimizi ve diğer insanları daha çok sevmeye başlarız, çünkü kalbimizdeki ruhun onlarınkiyle aynı olduğunu anlarız.

   Orta kalp çakrası güvenlik ve korunma hislerini yönetir. Olumsuzluklara ve hastalıklara karşı bizi koruyan antikorlar göğüs kemiğinde oluşur. Çocukluklarında korku ile yetişenler korku ile büyürler. Örneğin karanlıktan,yanlış yapmaktan veya insanların kendilerini kırabileceğinden korkarlar.Dıştan gelen fikirlerle kendilerine inançları kolayca sarsılabilir.Orta kalp çakrası bu durumda rahatsızdır.Tüm bu korkularla savaşmaya yeterli antikorlar üretilemez. Sonuçta akçiger ve kalp hastalıkları baş gösterir.
   Bu çakranın sol tarafında anne çok önemli rol oynar,çünkü çocuğun ilk güvenlik hissi ve kendine olan inancın gelişmesinden o sorumludur.Eğer bu ilişki doğru olarak belirlenmesse örneğin çocuk küçükken anne ölmüş anne ölmüş veya hasta ise ya da anne çocukta duygusal travmalara neden olmuşsa, bu çakra tıkanır. Büyüyünce kişi kendi annesine karşı saygısız tavırlar geliştirirse ve annenin kutsallığına karşı olan inanç ve öğretilere yönelirse (tıpkı Freud ve onun takipçisi olan psikologların psikanalizde ortaya koydukları gibi) kişisel güven parçalanır ve bu çakra tıkanır.
   Sağ kalp erkeğin bir oğul, kardeş,baba ve koca olarak taşıması gereken sorumluluk ve görevleri yansıtır.

   Kalp çakrası Ruh'u yansıtır. Düzgün çalıştığı taktirde bizim aydınlanmamızı hissedebilmemizi,içimizde sevgi üretip yayabilmemizi sağlar. Vibrasyonlar şeklindeki bu sevgi konumu hem bizi hem de etkileşim alanımıza giren diğer insanları düzelten ve yeniden canlandıran bir nezaket banyosu gibi çalışır.
alıntı

Hiç yorum yok: