7 Ağustos 2011 Pazar

~~ KADİM BİLGİLER~~

Eski çağlarda kehanet rüyaları görmek için yastığın altında defne yaprakları konurdu. Defne aynı zamanda endişeyi de azaltır. Defne yağından günde bir kaç kere koklayarak daha az endişeli olduğunuzu fark edebilirsiniz.

Pazar günleri kaynamış suya papatya bitkisini atarak dumanını bir mekanda gezdirmenin o mekana başarı çekeceğine dair inançlar vardır. Kolay bir teknik olduğu için denemeye değer.

Bereketi artırmak için mutfağınıza buğday kesesi, içi bozuk para dolu bir kavonoz, taneli meyvelerin ( üzüm, nar, incir gibi) koyabilirsiniz.

Nergis çiçeğinin şans getiren bir çiçek olduğuna inanılır. Evinizde bulunduracağınız taze nergisler şansı size çekebilir.

Eğer cüzdanınıza biraz paçuli yağı sürerseniz daha fazla parayı kendinize çekebilirsiniz.

İş yerinizde çalışma masanızdaki herhangi bir objenin üzerine bir parça portakal yağı sürmek başarınızı arttırabilir. Portakal yağının başarıyı çektiğine dair eski bazı inançlar vardır.

Kokusu zihin açıklığı veren konsantrasyonu arttıran biberiye bitkisini bir buhurdanlıkta yakarak bu özelliklerinizin o anda yükselmesini sağlayabilirsiniz.

Hanımeli bitkisinin aşk ve sevgiyi çektiğine dair bazı inançlar da karşıma çıkmıştı. Günümüzde hanımeli yağı bulmak çok kolaydır.

 Bu yağdan yatak odanızda bulundurabilir ve sadece koklayarak yada buhurdanlıkta yakarak enerjisinden faydalanabilirsiniz.

Romalılar yataklarının üzerine üzüm salkımı resmi asmanın gebeliği garantilediğine inanırdı.

Dolunay zamanlarında ylang ylang tütsüsü yakmak ayın enerjisinden daha fazla faydalanmanıza yardım eder.

Çarşamba günleri lavanta yağı koklamak yada buhurdanlıkta yakmak kararlarınızı daha doğru ve kolay vermenize yardım eder.

Faydalı olmasını seçiyorum...

BERNA ÖZCAN DEMİR..

Hiç yorum yok: