31 Temmuz 2012 Salı

GEÇİRGEN OLMAK

GEÇİRGEN OLMAK

İşinizde dünyaya açılarak hizmet yoluyla geliştiğiniz zaman, çokçeşitli enerjilerle ve insanlarla karşılaşacaksınız. Çevrenizdesüptil enerjilerin ve insanların duygu ve düşüncelerinin daha çokfarkında olacaksınız. Ne tür bir enerji ile karşı karşıyabulunursanız bulunun bu enerjileri, sizin bir ışık kaynağı olmanızaolanak verecek şekilde nasıl kullanacağınızı öğrenmek isteyeceksiniz.Bir yandan çevrenizdeki insanların enerjilerini, düşüncelerini veduygularını deneyimlerken, bir yandan da kendi enerjiniz içindesakin ve merkezlenmiş kalabilmeyi öğrenme durumuna "geçirgen olma"denilir.

Siz geçirgen olduğunuz zaman, pek çok farklı türde insanlarahatça birlikte bulunabilirsiniz. Onlardaki olumlu taraflardanhoşlanmayı öğrenebilir ve hatta, sizinkiler kadar uyumlu olmayanbaşka enerjilerin yakınında bulunduğunuz zaman daha da yükseklereulaşabilirsiniz.Ruhsal yönden büyümek için, mükemmel bir çevre yaratmanız,çevrenizde hiçbir olumsuzluğun olmaması ya da dünyadan el etekçekmeniz gerekmez.

Siz, yeryüzünde mevcut enerji çeşitleri ortasındayeni Yüksek Benliğiniz olmayı öğrenmek için buradasınız. Sizinlebenzer titreşimde olmayan insanlar arasında bile gelişebilir vekalbinizdeki sevgiyi bulabilirsiniz.Hayatınızın çeşitli bölümlerinde, sevmekte zorluk çektiğinizinsanlarla bir arada bulunmuş olabilirsiniz.

Şimdi, şu andahayatınızdaki mevcut durumlara bakın. Eğer pek rahat olmadığınızinsanlar ya da enerjiler arasındaysanız, onları, geçirgenleştirmenizkonusunda size daha çok şey öğreten ve ruhsal büyümenizde size yeni fırsatlar sunan yardımlar olarak görün. 

Kendileriyle uyum sağlamakta en çok sıkıntı çektiğiniz kimselerin duygu ve düşünceleri, onlara karşı geçirgen olmayı öğrendiğiniz zaman, sizin gelişmenize en çok katkıda olanlardır aslında. Bu insanları bu nedenle hayatınızaçekmişsinizdir.Ne tür bir duygusal enerji karşısındayken sükunetinizi korumakta ençok zorlanıyorsunuz; 

öfke, düş kırıklığı, endişe, sabırsızlık,güceniklik, yakınma, haklı olma iddiası, inatçılık, beceriksizlik,tembellik, kendine yön verememek, olumsuzluk, acizlik, muhtaçlık,kurnazca yönlendirme ya da yönetme...Ruhsal yönden büyümeniz ve daha güçlenmeniz için, bu enerjilerkarşısında gitgide artan bir geçirgenlik kazanmanız gerekmektedir.İş değiştirmek ya da sizi rahatsız eden komşulardan uzağa taşınmaksuretiyle bu enerjilerden kurtulmayı deneyebilirsiniz. Bununlabirlikte, onlarla beraberken kendi merkezinizde dengede kalmayıöğreninceye dek, benzeri enerjilere sahip insanları sürekli olarakkendinize çekeceksiniz.Geçirgen olmak için, insanların yaptıklarına tepki göstermemeyebaşlayın.

Onların davranışları karşısında duygusallaştığınızda,duygularınıza kapıldığınızda, onların enerjilerine karşı geçirgenolmazsınız. Bir kez duygusallıktan kurtulduğunuzda ve kendi sakin,berrak merkezinizde kalarak hareket ettiğinizde giriştiğinizeylemler en büyük sonuçları yaratacakdır.Geçirgen olmanın en iyi yollarından biri de, diğer kişinindavranışlarında sizin uyum sağlayabileceğiniz bir tarafı bulmaktır.Bu size nasıl hareket edeceğinizi berrak ve dengeli bir zihinlebilmeniz için yeterince sakin kalma olanağı verecektir. 


Örneğin,komşu bir evde bir grup insan gürültülü bir parti veriyorsa ve sizöfkelenmeye başladığınızı hissediyorsanız, onların enerjisi içindehoşlandığınız bir şey bulun.Eğer birisi bir başkasına haykırıyorsa ve siz bundan dolayı huzursuzoluyorsanız, ikisinin birbirine öğrettiği dersler üzerinde,birbirini düşündükleri, sonuçta endişe duydukları gibi olasılıklarüzerinde odaklanın.Eğer insanlar size karşı ürkütücü, tehdit ediciyseler ya da sizehükmetmeye çalışıyorlarsa, onları iki santim boyundaymış gibi hayaledin.

Bu durumda onları yine aynı şekilde mi yanıtlardınız? İnsanlaröfkeli ya da saldırgan iseler, onları yaygara kopartan çocuklar gibigörün, çünkü onlar kendi küçük benliklerini ifade etmektedirler,Yüksek Benlikleri'ni değil.

Eğer birisi, onun davranmasını istediğiniz gibi davranmıyorsa, onakızmaktansa sevgi ve kabul gönderin. Siz bunu, geçmişte sizi üzmüşolan bir duruma sevgiyle karşılık verdiğinizi imgelemek suretiyle deuygulayabilirsiniz. Örneğin, kendisini size karşı kapatmış olan yada sizi güç bir çatışma içine çekmek isteyen bir kimseylekonuştuğunuzu hayal edin. 

Onunla kavga etmek sizi onun düzeyineindirir. Bunun yerine, kendi enerjinizi daha güzelleştirmek içinçevrenizi ışıkla sarın, kalbinizi açın ve onun altüst olmuşenerjisinin sizin hayatınıza girmesine izin verin. Onunduygularının, farklı bir frekanstan oluşmuşçasına, sizi etkilemedeniçinizden akıp geçmesine izin vermeyi seçebilirsiniz.Başka insanların enerjilerinin farkına varmak büyük bir yetenektir.Artan farkında lığınız ne zaman geçirgen olmanız gerektiğini sizehaber verir. Bir yere gitmeden önce, bir an durun ve kendienerjinizi hissedin, sonra o yerin enerjisine uyumlaşın. 

Orada sizinuyum sağlayacağınız enerjiye odaklanın. Ayrılırken, enerjinizinöncekinden farklı duygular verip vermediğini kontrol edin. Eğer birfark varsa, yalnızca kendi seçtiğiniz enerjileri kabul edin. Kendienerjinizi bilmeniz, size bir nirengi noktası verecektir veçevrenizdeki enerjilerden etkilenmenize izin verip vermeyeceğinizibir şekilde bilmenizi sağlayacaktır.Çoğunuz, başka kimselerle birlikteyken onların enerjilerinebilinçsiz olarak ayak uydurursunuz. Siz belki de başkalarınınduygularına karşı çok hassassınız ve çok geniş bir duygularspektrumunu denetimleme yeteneğindesiniz. 


Bir başka sefer insanlarlaberaberken onların enerjilerine ayak uydurup uydurmadığınıza dikkatedin. Eğer onlar süratle konuşuyorsa sizin de solunumunuz alışınızhızlanıyor mu? 

Siz de hızlı konuşmaya başlıyor musunuz? Eğerinsanlar çöküntü içindeyse siz de neşenizi bastırıp onlara katılıyormusunuz? Eğer insanlar öfkeliyse siz de öfkelenmeye başlıyormusunuz? Solunumunuza dikkat etmeye başlayın, çünkü onlarınsolunumlarına ayak uyduruyor olabilirsiniz. Sizi istemediğinizdüşüncelere ve enerjilere açan, kısmen, solunumunuzu bilinç dışıuyulmamanızdır. Yavaş ve sakin bir biçimde soluk alıp verin. 


Böyleyaptığınızda, sakin ve merkezlenmiş olarak kalabilme yeteneğinizartacaktır.Kendinize ait olmayan bir enerji almışsanız onu boşaltmanın yollarıvardır. Kendinizi o kişiyi görmeden önceki gibi hissetmeniz bile, okişinin enerjisinden arınmanız için yardımcı olabilir. Fizikseldüzeyde, başkalarının enerjilerini derin solunum, yoga, egzersiz yada bedensel çalışma yoluyla bedeninizden çıkartabilirsiniz. Günboyunca zaman zaman durup derin derin birkaç derin soluk almanızenerjinizi artırmanıza yardımcı olacaktır. Kimileriniz enerjiyi,öfkelenmek suretiyle ya da bir ağlama veya kahkaha kriziyleboşaltır. 

Siz titreşiminizi yükselttikçe, artık başkalarınınduygularını bünyenize almaktan kaynaklanan hapsolmuş duygularınızolmayacak; aura'nızda size ait olmayan enerji kalıplarınıgörebilecek ve vereceğiniz zihinsel emirle onlardan kurtulacaksınız.Çevrenizde her kim bulunursa bulunsun ya da her ne cereyan ederseetsin, kendinizi sakin, huzurlu, merkezlenmiş ve dengelihissedebilirsiniz. Geçirgen olmayı öğrendikçe, duyarlılığınızınarttığını fark edeceksiniz.

Zaman içinde sizin sükunetiniz vehuzurunuz başkaları için bir nimet olacak ve onlarınfarkındalık larını daha yüksek bir bilinç düzeyine yükseltmelerinekatkıda bulunacaktır.

Alıntı

Hiç yorum yok: